file-powerpoint-o file-excel-o file-word-o file-pdf-o instagram facebook cross linkedin youtube zoom

No empty legs avaliable at this time - please contact the sales department for further info +46 (0)8 404 12 60 / sales@hbird.se

Empty Leg

Välkommen!

H-Bird Aviation Services är ett svenskt flygbolag som flugit sedan 1991.

H-Bird + Waltair = H-Bird Aviation Services

H-Bird Aviation Services AB förvärvade Waltair Europe AB den 1 juli 2016. Genom detta förvärv så stärkte vi bolagets konkurrenskraft på den skandinaviska marknaden och ökade på antalet flygplan i vår flotta. Sammanslagningen enar två väl inarbetade varumärken med unik branschkunskap och mångårig erfarenhet. Tillsammans skapar de en stabil plattform för framtida tillväxt och utveckling.

Välkommen till H-Bird Aviation Services!

Site Logo

PRIVATCHARTER - Res snabbt, säkert och skräddarsytt

H-Bird Aviation Services erbjuder resor utöver det vanliga och reguljära. Vår stora flotta av olika plan möjliggör chartrade affärs- och nöjesresor skräddarsydda helt efter dina önskemål. Res dit du vill, hur du vill och på tider som passar dig perfekt. Att resa med oss är både exklusivt, säkert, diskret och ovanligt enkelt. Det är också helt fritt från onödiga mellanlandningar, långa incheckningsköer och krångliga kompromisser. Våra plan tar upp till åtta passagerare och erbjuder personlig service och förstklassig mat ombord. Med lättillgängliga baser på Bromma, i Norrköping och i Paris flyger vi över hela Sverige och Europa. Vi ombesörjer transport från dörr till dörr och våra erfarna piloter flyger dig dit du vill. Vi landar på de stora flygplatserna, men når också resmål och guldkorn där endast mindre plan kan landa.

Vi garanterar en säker och diskret färd där era önskemål går i första hand. Vi finns här för dig!

KONTAKTA OSS♦

SIGHTSEEING – Upptäck Stockholm från ovan

Har du alltid drömt om att åka helikopter, sväva över staden och se dina favoritplatser från en helt ny vinkel? Nu har du möjlighet att flyga helikopter över Stockholm och uppleva Nordens Venedig från ovan. Vår helikoptersightseeing garanterar dig en oförglömlig upplevelse där du antingen kan skräddarsy din egen tur eller låta våra erfarna piloter guida dig genom luften. Vi samarbetar med de flesta upplevelsebolagen och tar även emot direktbokningar.

-PERSONER PER TUR: 1-4
-TILLGÄNGLIGHET: ÅRET RUNT
-PLATS: Bromma Flygplats
-TID: 20-60 min

BOKA DIN SIGHTSEEINGTUR♦

FLYGSKOLA – Uppfyll drömmen och utbilda dig till helikopterpilot

H-Bird Flight Academy är en licensierad flygskola för helikopter där vi kan utbilda upp till PPL-nivå (Private Pilot License) samt genomföra Type-Rating utbildningar på Robinson R22 och R44 samt Airbus H120 (Eurocopter 120). Med ett PPL(H) får man flyga med vänner och bekanta inom hela Europa. Vi har erfarna instruktörer och har utbildning både för den praktiska flygningen och teorin. Utbildningen är modulbaserad vilket innebär att du själv kan välja i vilken takt du vill genomföra utbildningen. Tillsammans med dig skräddarsyr vi ett upplägg som passar dina förutsättningar och drömmar.

-TYPERATINGS: R22, R44, EC120
-CERTIFIKAT: PPL(H)
-PLATS: Bromma Flygplats

INFORMATION FLYGSKOLA♦

PROVLEKTION – Upplev friheten i luften

Vill du testa hur det känns att flyga helikopter? Vi erbjuder dig möjligheten att få flyga helikopter på riktigt tillsammans med våra erfarna instruktörer. En provlektion ger dig möjlighet att själv få styra helikoptern och känna hur varje rörelse påverkar färden. Med instruktören vid din sida sitter du på kaptensstolen och guidas genom hela flygningen. Varje provlektion börjar med 30 minuters teori där du och instruktören går igenom helikopterns olika styrsystem och hur dessa påverkar varandra. Är ni flera som vill testa att spaka kan vi ordna kombinerade provlektioner där ni turas om att sitta i kaptensstolen.

-PERSONER PER TUR: 1-3
-TILLGÄNGLIGHET: ÅRET RUNT
-PLATS: Bromma Flygplats

BOKA DIN PROVLEKTION HÄR♦

FLYGAMBULANS – Boka sjuktransporter dygnet runt

Flygambulansen Hummingbird är en driftsäker tjänst för intensivvårdsflyg som erbjuder högsta säkerhet och komfort för patienter och medföljande passagerare. Vi står redo att ingripa och leverera vård som räddar liv. Ombord består besättningen av två piloter och en sjuksköterska och vid behov kan vi även bemanna med läkare med olika specialiteter. H-Bird Aviation Services har flugit ambulansflyg i olika former sedan 1997. Flygambulansen Hummingbird startade vi 2016 och är en samhällssatsning. Fram tills vi kom igång har det i princip varit monopol på liggande patienttransporter. Ring oss idag! Vi är effektiva, prisvärda och väldigt serviceinriktade.

Vår flygambulans finns tillgängligt dygnet runt, alla dagar i veckan, året om.

BOKA FLYGAMBULANS DYGNET RUNT 08-404 12 66

TRANSPORTREMISS♦  MER INFORMATION♦

FLYGFRAKT - Smidigt, snabbt och säkert

Smidiga leveranser med personligt engagemang – vi ser till att sakerna kommer fram fortast möjligt.

Även om den största delen av vår verksamhet består av personbefordran, är det inte ovanligt att vi flyger olika typer av reservdelar, läkemedel eller andra brådskande leveranser.

Vi kan ofta komma i luften snabbt och med våra piloter på plats kan du vara trygg i att ditt gods kommer hela vägen fram så fort det är möjligt. Vi har även utbildning och tillstånd för att flyga farligt gods.

Så nästa gång du behöver en snabb leverans – tveka inte att kontakta oss!

KONTAKTA OSS♦

OM OSS

H-Bird Aviation Services är ett svenskt bolag som verkar inom flygtjänster.

H-Bird Aviation Services är ett svenskt flygbolag som flugit sedan 1991. Vi har en stor och mycket varierande flotta där vi opererar allt från helikoptrar i Stockholms skärgård till jetplan med räckvidd över hela Europa. Vi erbjuder ett resande där väntetider, förseningar och krångel får stå tillbaka för den stora friheten, personlig service och den skräddarsydda flygupplevelsen. H-Bird har en lång och gedigen erfarenhet av privatcharter, flygutbildning och ambulansflyg. Vår huvudbas är Bromma, Sveriges mest centrala flygplats, men vi har även lättillgängliga baser i Norrköping och i Paris.

H-Bird Aviation Services inspireras av kolibrifågeln som med sin unika flygförmåga inte bara flyger snabbt och effektivt utan också i alla tänkbara riktningar. För oss representerar den vår förmåga att kunna leverera en verkligt unik produkt till alla våra kunder. Vi skapar alltid skräddarsydda upplägg och resor, detta oavsett om målet är affärer eller nöjen. Med vår stora flotta och med vårt team av erfarna medarbetare och piloter kan vi leverera en tidseffektiv och komfortabel tjänst som passar både korta transporter och längre flighter. Vår vision är att vara Sveriges främsta samarbetspartner för dig som söker personliga flygtjänster och efterfrågar chartrade specialresor.

 

PRESSRUM♦

Kontakta oss